Rovakaira ei peri kiinteitä maksuja joulukuussa

Rovakaira jättää tänä vuonna laskuttamatta joulukuussa kaikilta asiakkailtaan kiinteät maksut. Kotitalouksille tämä näkyy perusmaksun perimättä jättämisenä ja isoille asiakkaille – lähinnä yrityksille – tehomaksun perimättä jättämisenä. Kyseessä on toimenpide, joka pienentää yhtiön liikevaihtoa noin miljoonalla eurolla. Tätä ei tehdä sen vuoksi, että yhtiö olisi ylittämässä alaa valvovan viranomaisen säätelymallin mukaisen kohtuullisen tuoton.

Toukokuussa Yleisradion julkistaman laskelman mukaan Rovakaira oli kuudenneksi edullisin sähkönsiirrosta vastaava yhtiö Suomessa sähkölämmittäjälle ja selkeästi edullisin maaseutumaisissa oloissa toimivista yhtiöistä. Suomessa toimii 77 sähkönsiirtoyhtiötä.
-Monen kotitalouden taloudellinen tilanne on vaikeutunut kohonneen korkotason ja voimakkaan inflaation aiheuttaman kustannusten nousun vuoksi. Myös yritysten näkymät ovat heikenneet lähes kaikilla muilla toimialoilla paitsi matkailulla. Verollisena summana kiinteät maksut jättävät asiakkaille yhteensä runsaat 1,2 miljoonaa euroa muuhun käyttöön joulun aikana, toteaa toimitusjohtaja Tapio Jalonen.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Tapio Jalonen, p. 040 702 5042