Lehdistötiedote: Rovakaira alensi hintoja poikkeusvuonna 2022

Rovakaira alensi kaikkien asiakkaiden verottomia hintoja viime vuoden marraskuussa keskimäärin yhdeksän (9) prosenttia. Olemme hinnanalennuksen jälkeen Suomen edullisin sähkönsiirtäjä sähkölämmittäjille niiden yhtiöiden joukossa, joilla on yli 200 metriä sähköverkkoa jokaista asiakasta kohden.

Yhtiön tilikauden tulos oli 2,6 miljoonaa euroa ja investoinnit olivat runsas yhdeksän (9) miljoonaa euroa. Sähkön siirtomäärä oli 769 miljoonaa kilowattituntia, jossa oli laskua edelliseen vuoteen noin neljä (4) prosenttia. Sähkön siirtomäärän pieneminen liittyi poikkeukselliseen tilanteeseen sähkömarkkinoilla ja keskilämpötilaltaan varsin lämpöiseen vuoteen. Yhtiöllä oli vuodenvaihteessa noin 32 000 asiakasta, joista säävarmassa verkossa noin 21 000.

”Myyntihintojen raju nousu ja uhannut sähköpula saivat asiakkaat reagoimaan tilanteeseen säästämällä sähkönkäytössä kukin mahdollisuuksiensa mukaan. Tilanne oli kaikille asiakkaille hankala, mutta oli hienoa havaita yhteisen ponnistuksen onnistuneen. Sähköä ei jouduttu säännöstelemään. Sähkömarkkinoiden poikkeusvuoden perimmäinen aiheuttaja oli Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuun 24. päivänä.
Kun säävarman verkon piiriin tulevien asiakkaiden määrä kasvaa joka vuosi, ollaan myös luonnonvoimilta aikaisempaa paremmassa turvassa,” toteaa toimitusjohtaja Tapio Jalonen.

Yhtiökokous päätti yhtiön jakavan osinkoa 1,2 euroa osakkeelta eli yhteensä 1,25 miljoonaa euroa. Yhtiön hallitukseen valittiin: Jukka Aula, Ville Jokela, Eila Kivioja, Reijo Kyrö, Mikko Maijala, Paula Nevalainen, Viljo Pesonen, Anna-Kaisa Teurajärvi ja Jukka Uimaniemi sekä varajäseniksi Pekka Heikkinen, Jaakko Raivio ja Oula Vuolli.


Lisätiedot: Toimitusjohtaja Tapio Jalonen puh. 040 7025 042