Vikojen korjausaika lyhenee vianpaikannuslaitteiden avulla

Rovakaira on ottanut koekäyttöön vianpaikannuslaitteita sähkönjakelun luotettavuuden parantamiseksi. Suomalaisen Safegrid Oy:n toimittama Intelligent Grid System™ -järjestelmän GridGuardian™ ohjelmisto sekä Grayhawk™-sensorit valvovat sähköverkkoa ja näyttävät verkon tilan sekä mahdolliset viat reaaliaikaisesti. Järjestelmän avulla sähköverkon viat pystytään havaitsemaan ja paikantamaan entistä tehokkaammin.

Ensimmäiset sensorit on asennettu Rovaniemen Välijoen sekä Kittilän Tepaston lähdöille.
-Kyseiset lähdöt on valittu sen perusteella, että vikojen paikantaminen on ollut haastavampaa näillä alueilla esimerkiksi metsässä kulkevan ilmajohdon takia. Laitteiden avulla viankorjausaikaa saadaan lyhennettyä, kun asentajat voidaan hälyttää suoraan vikapaikalle, eikä vianpaikantamiseen mene aikaa, kertoo Rovakairan verkkojohtaja Jyri Tiuraniemi.

Mikäli koejakson aikana saadaan hyviä kokemuksia, järjestelmän käyttöä on tarkoitus laajentaa myös muille alueille. Toiminnasta saatiin jo lupaavia tuloksia, kun järjestelmä paikansi ensimmäisen oikosulun Kittilän Tepaston lähdöllä.