Loiste-konserni ja Energiapolar Oy myyvät osuutensa Loiste Sähkönmyynti Oy:stä ja keskittyvät energiainfran kehittämiseen

Loiste-konserni ja Energiapolar Oy myyvät Loiste Sähkönmyynti Oy:n koko osakekannan Suur-Savon Sähkö Oy:lle. Loiste-konserni keskittyy vahvistamaan energiainfran liiketoimintaansa ja tuottamaan uusia energiaratkaisuja asiakkailleen. Energiapolarin osakkaat jatkavat Lapin energiainfran liiketoimintojen kehittämistä.

Loiste-konserni ja Energiapolar Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Loiste Sähkönmyynti Oy:n osakekannan myymisestä Suur-Savon Sähkö Oy:lle. Loiste-konsernin omistusosuus Loiste Sähkönmyynnistä on ollut 62 prosenttia ja Energiapolarin 38 prosenttia. Loiste Sähkönmyynti Oy siirtyy uudelle omistajalle 1. huhtikuuta.

”Ajankohta oli nyt oikea sähkönmyyntiliiketoiminnan omistuksesta irtautumiselle. Olemme yhdessä Energiapolarin osakkaiden kanssa kasvattaneet ja kehittäneet Loiste Sähkönmyynnistä merkittävän valtakunnallisen toimijan. Alan keskittyminen jatkuu, ja Loiste Sähkönmyynti saa osana Suur-Savon Sähköä hyvät edellytykset tulevaisuuden kasvulleen. Meille oli myös tärkeää löytää ostaja, jonka arvomaailma on lähellä omaamme”, Loiste-konsernin hallituksen puheenjohtaja Arto Okkonen sanoo.

”Me Energiapolarin osakkaat olemme keskittyneet jo pitkään energiainfraliiketoiminnan kehittämiseen siten, että Lappi on kilpailukykyinen vaihtoehto yrityksille ja ihmisille sekä pysyä että tulla. Nyt tehty kauppa toteuttaa pitkän aikavälin strategiaamme, jonka osa sähkönmynnin konsolidaatio eri muodoissaan on koko ajan ollut. Uskomme yhdessä Loisteen kanssa, että nyt tehty ratkaisu on hyvä myös asiakkaillemme”, Energiapolarin hallituksen puheenjohtaja Tapio Jalonen toteaa.

Loisteen ydinliiketoimintaa kaupan jälkeen ovat sähkön sekä kaukolämmön jakelun ja tuotannon käsittävä energiainfra sekä uudet energiaratkaisut.

”Loiste-konserni jatkaa vahvana kainuulaisena energiayrityksenä ja alan vaikuttajana, jolla on selkeä kasvustrategia. Keskitymme siihen, missä olemme kaikkein vahvimpia ja haluamme kasvaa siellä, missä näemme eniten mahdollisuuksia. Meillä on nyt entistä paremmat mahdollisuudet kehittää liiketoimintaamme ja asiakkaidemme palvelua sekä hakea valtakunnallista kasvua uusista energiaratkaisuista, kuten tuulivoimasta”, Arto Okkonen kertoo.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Lisätietoja antavat:

Hallituksen puheenjohtaja Arto Okkonen, Loiste-konserni, puh. 040 300 4000, arto.okkonen@loiste.fi        

Hallituksen puheenjohtaja Tapio Jalonen, Energiapolar Oy, puh. 040 702 5042, tapio.jalonen@rovakaira.fi