Lehdistötiedote: Investoinnit jatkuivat säävarmaan sähköverkkoon

Rovakairan 31 200 asiakkaasta 60 prosenttia on säävarmassa sähköverkossa. Yhtiö on investoinut seitsemän viime vuoden aikana noin 70 miljoonaa euroa sähköverkkojensa parantamiseen. Viime vuonna investoitiin lähes 13 miljoonaa euroa eli yli 400 euroa asiakasta kohden. Yhtiön hintataso pysyy vuonna 2021 ennallaan jo neljättä vuotta peräkkäin.

Sähkön siirtomäärä, 741 miljoonaa kilowattituntia, pieneni vajaan prosenttiyksikön viime vuonna edelliseen vuoteen verrattuna. Syynä tähän oli poikkeuksellisen lämmin vuosi. Vuotta leimasi korona-pandemian aiheuttama toimintatapojen muutos. Sähkön laatu pysyi vuoden aikana hyvänä, viat saatiin korjattua nopeasti ja suunnitellut investointyöt tehtyä. Tilikauden liikevoitto oli 5,5 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 1,8 miljoonaa euroa. Yhtiö jakaa osinkoa 1,2 euroa osakkeelta eli yhteensä 1,25 miljoonaa euroa.

”Sähkölämmittäjälle olemme valtakunnan edullisimmassa neljänneksessä noin 80 yhtiön hintavertailussa.Haja-asutusalueilla toimivien sähkön siirtäjien kannalta on erinomainen asia, että eduskunnassa vireillä oleva sähkömarkkinalain muutos antanee lisäaikaa säävarman sähköverkon valmiiksi saamiseen vuoteen 2036 saakka”, toteaa toimitusjohtaja Tapio Jalonen.

Yhtiökokouksen valitseman hallituksenkokoonpano: Seija Karvo, Reijo Kyrö, Markku Lehtinen,Arja Mäkitalo, Paula Nevalainen, Hannu Puhalainen, Mikko Pyhäjärvi, Tapani Rantajääskö ja Jukka Uimaniemi sekä varajäsenet Aaro Granroth, Kaisu Huhtalo ja Kauko Nurmela.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Tapio Jalonen puh. 040 7025 042