Lappilaiset energiayhtiöt Tornionlaakson Sähkö Oy ja Ounastuotanto Oy ovat mukana kotimaisten energiayhtiöiden yhteenliittymässä Suomen suurimman tuulipuiston toteuttamisessa

Yhteenliittymä, johon kuuluvat Kymppivoima, Oulun Energia, Kuopion Energia sekä useat muut kotimaiset energiayhtiöt, on allekirjoittanut uusiutuvan energian yhtiö OX2:n kanssa sopimuksen 455,4 megawatin tuulipuiston toteuttamisesta Lestijärvelle.

Kyseessä on Suomen suurin tuulivoimahanke. Vuosittainen energiantuotanto tulee olemaan yli 1,3 terawattituntia, mikä vastaa noin kahta prosenttia koko Suomen vuoden 2020 sähköntuotannosta. Valmistuttuaan Lestijärven tuulipuisto tuottaa merkittävän määrän uusiutuvaa energiaa suomalaistalouksiin.

“Tuulivoima on osa velvoitettamme vastata ilmastohaasteeseen. Lestijärven hanke on merkittävä sekä konsortiolle että Suomelle monella tasolla. Olemme erityisen iloisia yhteistyöstä uskottavan ja luotettavan tuulivoimakumppanin OX2:n kanssa, mikä tekee meille mahdolliseksi hankkia suuren mittakaavan tuulivoimaa”, sanoo konsortion puhemies ja Kymppivoiman toimitusjohtaja Anders Renvall.

Lestijärven tuulipuiston kauppahinta on noin 650 miljoonaa euroa ja se sisältää myös tuulipuiston tuotannollisen hallinnoinnin. Tuulipuistoon rakennetaan yhteensä 69 tuulivoimalaa, joiden enimmäiskorkeus on 240 metriä. Tuulipuiston arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 loppuun mennessä.
Tornionlaakson Sähkö Oy:n vajaan viiden prosentin osuus koko hankkeesta on meille merkittävä ja luonnollinen askel uusiutuvan energiatuotannon alueella. Tämä tukee meidän strategiaamme, jonka mukaisesti olemme mukana laskemassa energiatuotannon hiilijalanjälkeä ja haluamme panostaa tuotantoon myös Suomessa ja suomalaisin voimin, toteaa Tornionlaakson Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Timo Virikko.

Ounastuotanto Oy – entinen Rovakairan Tuotanto Oy – on kolmen lappilaisen kunnan Rovaniemen, Kittilän ja Sodankylän omistama sähköntuotantoyhtiö. Pidämme hanketta merkittävänä suomalaisten energiayhtiöiden panostuksena uusiutuvan energian tuotantoon. Olemme tyytyväisiä voidessamme osallistua Lestijärven tuulipuistoon suomalaisten kumppanien kanssa. Tuotantopalettimme koostuu tällä hetkellä vesivoimasta, joka on kasvavan tuulivoimatuotannon kannalta välttämätön, sähköverkon tasapainoa säätävä tuotantomuoto, kommentoi Ounastuotanto Oy:n toimitusjohtaja Tapio Jalonen.

Tietoja Lestijärven tuulipuistohankkeesta:

• Tuulivoimalat: 69 kappaletta, nimellisteholtaan 6,6 MW, enimmäiskorkeus 240 metriä
• Vuosittainen energiantuotanto: yli 1,3 TWh, mikä vastaa noin 280 000 kotitalouden vuosittaista sähkönkulutusta (5000 KWh/ kotitalous)
• Arvioitu käyttöönottoajankohta: alkuvuodesta 2025
https://www.ox2.com/fi/projects/lestijarvi/

Lisätiedot:
Timo Virikko, puh 040 844 5047
Tapio Jalonen, puh 040 7025042