Rovakairalta 10 000 euron lahjoitus Lapin yliopistolle

Rovakaira on mukana tukemassa Lapin yliopistoa 10 000 eurolla yliopiston varainhankintankampanjassa.

Rovakaira Oy on vuonna 1947 perustettu sähköverkkoyhtiö, joka palvelee yli 30 000 asiakasta Lapissa Kittilän, Rovaniemen ja Sodankylän alueella. Yhtiö haluaa lahjoituksellaan edistää Lapin alueen ja ihmisten menestymistä ja hyvinvointia:

– Lapin yliopisto on koko maakunnan menestyksekkään tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä toimija. Olemme tyytyväisiä voidessamme osoittaa konkreettisen tukemme yliopistolle, sen opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille, toteaa Rovakairan toimitusjohtaja Tapio Jalonen.

– Kiitämme lämpimästi Rovakairaa lahjoituksesta, joka auttaa meitä panostamaan hyvään ja kestävään tulevaisuuteen laadukkaan opetuksen ja tutkimuksen voimin, Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi sanoo.

Lapin yliopiston varainhankintakampanjassa kerätään rahoitusta valtion vastinrahaohjelmaan sekä ylläpidetään ja rakennetaan toimijakumppanuuksia. Valtio vastaa yliopistojen perusrahoituksesta, mutta valtion rahoitus ei yksistään mahdollista opetuksen kehittämistä, laaja-alaista tutkimusta ja taiteellista toimintaa. Valtio edellyttää, että yliopisto hankkii aktiivisesti rahoitusta ja kannustaa vastinrahalla yliopistoa lahjoitusten keräämiseen. Jokainen lahjoitettu yksityinen euro voi tuottaa yliopistolle valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa. Varainhankintakampanja on käynnissä 30.6.2022 saakka.

Lisätietoja varainhankinnasta on luettavissa Lapin yliopiston verkkosivuilta.

Lisätiedot:

Tapio Jalonen
Toimitusjohtaja, Rovakaira Oy
016 331 6200 (vaihde)
tapio.jalonen(at)rovakaira.fi

Antti Syväjärvi
Rehtori, Lapin yliopisto
040 060 6244
antti.syvajarvi(at)ulapland.fi

Matti Honkala
Talousjohtaja, Lapin yliopisto
040 487 1016
matti.honkala(at)ulapland.fi