Sähkölinjojen kuntotarkastuksia helikopterilla

Maalis-huhtikuun aikana tehdään sähkölinjojen kuntotarkastusta helikopterilla koko Rovakairan verkkoalueella. Vuosittain tehtävällä tarkastuksella selvitetään talven jäljiltä aiheutuneita vaurioita ja raivaustarpeita sähköverkossa. Ennakoivilla korjaustoimilla parannetaan sähkönsiirron toimitusvarmuutta.

Tämän vuoden tarkastuksista vastaa Despro Engineering Oy:n yhteistyössä GridJet Oy:n kanssa. Tarkastuslennot aloitetaan viikon 11 lopulla. Tarkastuksia suoritetaan kelien mukaan kaikkina viikonpäivinä klo 7 – 19 välillä, kunnes tarkastukset on saatu suoritettua.


Mikäli havaitset maastossa kulkiessasi rikkoutuneita rakenteita tai poikkeuksellista ääntä sähköverkossa, voit tehdä vikailmoituksen helposti tästä. Etsi linkin kartasta vikapaikka  ja tee siihen kohtaa vikailmoitus. Kaikki havainnot ovat meille tärkeitä toimitusvarmuuden ylläpitämiseksi.