Lehdistötiedote: Rovakaira Oy myy Olkiluoto 3 osuutensa – ostajana toinen maakunnallinen energiayhtiö Suur-Savon Sähkö Oy

Olkiluoto 3 käynnisti sähköntuotannon valtakunnan verkkoon maaliskuussa 2022.

Lappilainen maakunnallinen energiayhtiö Rovakaira Oy myy osuutensa Kymppivoima Oy:n osakesarjoista, jotka oikeuttavat hieman yli 4 MW osuuteen Olkiluoto 3 sähköntuotannosta. Vuositasolla tämä tuotanto-osuus vastaa noin 1 500 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista sähkönkulutusta. Tuotanto-osuuden ostajana on toinen Kymppivoima Oy:n osakas, Suur-Savon Sähkö Oy.

Rovakaira on keskittynyt jo pitkään energiainfraliiketoiminnan kehittämiseen. Jakelualueemme Rovaniemi, Kittilä ja Sodankylä on kilpailukykyinen vaihtoehto yrityksille ja ihmisille sekä pysyä että tulla. Nyt tehty kauppa ja yhtiön hyvin hoidettu talous mahdollistaa strategiamme mukaisesti sähkön siirtohinnan pitämisen asiakkaillamme edullisena verrattuna vastaavissa olosuhteissa toimiviin yhtiöihin. Sähkön siirtohinta on asiakkaillamme jo viidettä vuotta pysynyt samana ja uskon, että mahdolliset muutokset hinnassa tulevat laskemaan hintaa eivät nostamaan. Tämä on hyvä uutinen asiakkaillemme, semminkin kun lähes kaikkien muiden palveluiden ja tuotteiden hinnat ovat nousemassa inflaation ja tuotantokapeikkojen myötä”, Rovakaira Oy:n toimitusjohtaja Tapio Jalonen toteaa.

Suur-Savon Sähkö – konsernin sähköntuotantoa on määrätietoisesti kehitetty hiilidioksidineutraaliin suuntaan. Viime vuonna hiilidioksidineutraalin tuotantomme osuus oli liki 90 %, ja tämän osuuden myötä ylitämme tänä vuonna tuon 90 % osuuden. Vuonna 2025 sähköntuotannostamme tulee olemaan kolmasosa ydinvoimaa, kolmasosa tuulivoimaa, ja kolmasosa on vesivoimaa sekä puulla tuotettua sähköä’, Suur-Savon Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen kertoo.

Lisätietoja:      
Tapio Jalonen, toimitusjohtaja, Rovakaira, puh 040 702 5042, email tapio.jalonen@rovakaira.fi

Markus Tykkyläinen, toimitusjohtaja, Suur-Savon Sähkö Oy, puh 050 596 5482, email markus.tykkylainen@sssoy.fiRovakaira Oy on vuonna 1947 perustettu sähköverkkoyhtiö. Yhtiö palvelee yli 30 000 asiakasta Lapissa Kittilän, Rovaniemen ja Sodankylän alueella. Jakeluverkkoa on yhteensä lähes 7 000 km. Konserniyhtiössä Rovakaira Oy:ssä ja Rovakairan Verkonrakennus Oy:ssä työskentelee yhteensä noin 80 ammattilaista. Jakelualueen kunnat omistavat 95% yhtiön osakkeista. Loput osakkeista jakautuvat noin 1 150 yksityiselle omistajalle. www.rovakaira.fi

Suur-Savon Sähkö Oy on vuonna 1946 perustettu monialainen energiayhtiö. Konsernin sähkön siirtoyhtiö Järvi-Suomen Energia Oy on yksi Suomen suurimmista jakeluverkkoliiketoiminnoista yli 28 000 kilometrin verkostopituudella, lämpöliiketoimintaa yli kymmenellä paikkakunnalla Järvi-Suomen alueella, noin 90 % hiilidioksidineutraali sähkön tuotantosalkku, sekä Suomen neljänneksi suurin sähkön vähittäismyyntiyhtiö Lumme Energia Oy. Konsernissa työskentelee hieman yli sata energia-alan ammattilaista. www.sssoy.fi